Program

Program for festivalen 2020!

Tips: Hold deg oppdatert – i forkant og under festivalen:

Lagre www.musikkfestivalen.no på hjemskjermen på mobiltelefonen din, så har du lett tilgang hele tiden !

Vi ber om at alle følger oss på facebooksiden Sørlandets Musikkfestival 2020. På den måten vil vi lett kunne holde dere oppdatert .

https://www.facebook.com/sorlandetsmusikkfestival/

Program for musikkfestivalen fredag:

I forkant av festivalen vil alle korps få tilgang til et detaljert program for sitt korps, slik at det blir lett å holde oversikten over hvor man skal være og når 🙂

Korpsene ankommer Kristiansand ila dagen/kvelden, og blir innkvartert på skoler. De fleste korps vil dele skole med andre korps, slik at det blir god anledning til å bli kjent med andre musikanter og ledere.

Vi oppfordrer korpsene til å ta kontakt med hverandre og bli kjent !

Alle skolene ligger i rimelig avstand fra Dyreparken og Kristiansand sentrum.

Alle korpsene får tildelt guide i forkant av festivalen – denne vil kontakte korpset og avtale i forhold til ankomst.

Guiden vil være tilgjengelig for korpset hele helgen. Når det er behov for det, vil guiden følge korpset, og utover dette vil vedkommende være tilgjengelig på telefon.

Det blir servert kveldsmat på skolene fredag kveld.

Det musikalske opplegget på Sørlandets Musikkfestival kan velges og tilpasses etter
korpsenes egne ønsker og behov. Vi har et utvalg av musikalske aktiviteter, korpset melder
seg på de aktivitetene de selv ønsker.

Drillere: det vil bli mulighet til å ha oppvisning, meld inn ønske ved påmelding

Noen av aktivitetene vil foregå i Dyreparken. Korpsene har inngangsbillett til Dyreparken og Badelandet både lørdag og søndag, og kan velge å tilbringe tid der etter eget ønske.

Frokost på skolene (matpakke smøres til lunsj)

Formiddag:

Deltakende korps på festivalen blir invitert til å møte tidlig formiddag i Kristiansand sentrum for parade.

Kristiansand er en flott by å marsjere i, med lange gater uten opp- og nedoverbakker.

Korpsene marsjerer parade gjennom Kristiansands gater og spiller sine egne marsjer. Vi marsjerer med hjelp av vakter som viser vei til et sted der det er plass til alle korpsene. Her blir korpsene etterhvert stilt opp etter instrumenter, før de sammen spiller gjennom Gammel Jegermarsj og Bombehopp (noter blir sendt ut).

I anledning marsjering i byen vil det bli arrangert marsjkonkurranse for de korpsene som ønsker en ekstra utfordring. Korpsene som deltar i konkurransen bes å starte oppslag til spilling etter 8 til 16 2/4-takter med trommemarsj, helt til å begynne med i paraden. Det vil stå dommere nær start som dømmer korpsets marsjtekniske evner og hvordan korpset låter under spilling, etter besetningens forutsetninger. Her blir det altså fullt mulig også for mindre korps å score høye poengsummer, slik som for store korps.

Vinner av marsjkonkurransen vil bli annonsert på premieutdeling lørdagskveld, før bespisning.

Ettermiddag:

Etter marsjering og spilling i Kristiansand-by, blir korpsene invitert til Dyreparken. Her kan korpsene velge å enten spille småkonserter ved utvalgte steder i dyreparken, eller å delta i en uhøytidelig showkonkurranse ved Vaffelstua (utendørs). Korpsene velger selv sitt repertoar til konsert eller konkurranse, men vi oppmuntrer til å gjerne bruke musikk som kan minne om noen av parkens tema, for eksempel pirater/dyr etc.

Småkonsertene kan vare alt ifra 5 til 20 minutter. Under showkonkurransen, får korpsene maksimalt 20 minutter. Showkonserten vil bli bedømt av dommere, og her vil underholdningsverdi og showfaktor stå sentralt og gi mulighet for høye poengsummer,  samtidig som dommere i bakhånd også tar de ordinære perimeter til betraktning.

Vinnere av showkonkurranse vil bli annonsert på premieutdeling lørdagskveld, før bespisning.

Praktisk info ang. spilling i Dyreparken:

Det er ingen innsending av partiturer til konkurransen, man bare kommer og spiller så godt man kan. Det er ikke noe oppvarmingsrom til showkonkurransen, men man kan varme opp på konsertstedet. Dirigent velger selv hvordan man disponerer tiden (20 minutter) på eventuell oppvarming og selve fremførelsen av repertoaret.

Det blir to divisjoner. En junior-/aspirantkorps-divisjon og en divisjon for hovedkorps. Divisjonene har samme dommer, så dersom et korps ønsker å stille med både hovedkorps og aspirant-/juniorkorps kan de spille rett etter hverandre med hverandre som heiende publikum.

Vertskorpset stiller med full slagverksrigg og stoler (vi i imøtekommer de fleste behov) på konkurransestedet, men korpsene må selv ta med slagverksutstyr til småkonsertene rundt i parken. Vertskorpset kan ordne noen få stoler til småkonsertene til tubaister etc.

Kveld:

Felles arrangement med bespisning og aktiviteter i Badelandet i Dyreparken.

Program for musikkfestivalen søndag:

Frokost på skolene (matpakke smøres til lunsj).

Formiddag:

Korpsene blir invitert til å spille korte programmer på 10 minutter rett innenfor inngangen i
Dyreparken. Her stiller vertskorpset med samme slagverksrigg som ved showkonkurransen på lørdag,
men bare med et fåtall stoler, som er tenkt til de med store instrumenter.

Her blir det flotte anledninger til å ta bilde av korpset foran et av dyreparkens skilt.

 

Korpsene velger selv når de ønsker å starte hjemreisen. Dette varierer veldig utfra hvor lang reisevei man har, og vi har derfor valgt å ikke legge fellesaktiviteter på søndagen.